Have

Vil du gerne give din have mere farve?

Stauder pynter din have. Disse planter blomstrer hvert år. På grund af de forskellige farver og former sikrer de, at din have ser farverig ud hvert år.

Planter
Forår eller efterår er de bedste tidspunkter for at begynde at plante stauder. Starter du til efteråret, får du straks gavn året efter. Det anbefales især til tidlige blomstrende blandt stauder. Du kan plante stauder i potte næsten hele året, undtagen i frostperioden. Når du begynder at plante, skal du tage højde for afstanden mellem planterne. Små planter skal plantes med cirka 20-25 centimeters mellemrum. Store planter skal derimod plantes med 50 centimeters mellemrum.

Stauder

Pleje af stauder
Stauder kræver lidt vedligeholdelse. De vokser bedst i løs, nærende og ikke for tør havejord. Tilføjelse af kompost til jordlaget forbedrer plantevæksten. Kompost indeholder mange næringsstoffer, som er gode for plantens vækst. Det er godt for planterne at gøde dem en gang om året. Hvis der vokser ukrudt mellem planterne, er det klogt at fjerne det. Fjern de udvoksede blomster, så planten fortsætter med at blomstre i længere tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *